Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wortel hummus

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik een lekker recept voor op de boterham, cracker of zelfs gewoon om puur te eten!
Hummus kun je heel vaak eten zonder dat het verveelt maar bij mij is de grens wel een beetje bereikt als het je boterham een paar dagen achter elkaar versiert. Ik bedacht een variatie op hummus maar die niet zo zwaar maar lekker luchtig was. Ik kwam met de meest simpele home made sandwich spread ever:

Wortel & hummus sandwich spread! Hmm… heel veel liefde voor deze spread, erg smakelijk! Familie Theunissen heeft hem geproefd en goedgekeurd. Zeker een favoriet!

wortel hummus5_MG_5122
wortel hummus8_MG_4978
wortel hummus2_MG_5030
wortel hummus4_MG_5102

Wortel Hummus

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blikje worteltjes (kijk uit, die van bio+ is niet vegan, er zit honing bij)
  • 1/2 theelepel gedroogde koriander
  • 1/2 citroen (sap)
  • verse bieslook (gedroogd kan ook)
  • Kruiden: himalaya zout, zwarte peper & kerrie poeder

Instructions

Ik heb het in mijn blender klaargemaakt maar het meest handige is om dit in een keukenmachine te doen. Maar een blender/staafmixer is ook prima te doen.

1. Giet de kikkererwten en de worteltjes af en spoel ze even kort af onder de kraan.

2. Stop ze in de blender (of keukenmachine/staafmixer) en mix het geheel totdat het glad is. Als je van een grovere textuur houd met stukjes laat je het gewoon minder lang mixen.

3. Doe de sandwich spread in een bakje en knip 3 stengeltjes verse bieslook en meng deze door de spread. (Als je gedroogde bieslook gebruikt zou ik het voorzichtig beetje bij beetje toevoegen.) Voeg daarna een halve theelepel gedroogde koriander aan het mengsel toe.

4. Voeg nu de overige kruiden toe en kijk wat jij lekker vind om het meer op smaak te maken. Ik heb er flink wat zwarte peper in gedaan maar heb me ingehouden met de kerrie en het himalaya zout. Tenslotte knijp je een halve citroen uit en roer je het goed door zodat alles mooi egaal gemixt is.

En dan heb je je heerlijke zelfgemaakte wortel hummus op tafel staan! Leuk om op feestjes te serveren voor op toosjes, als dip voor je groenten of op een geroosterde boterham.

Eetsmakelijk!

Delen:

Foto van Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

3 reacties

  1. Erg leuk recept – ik wil het zeker eens proberen. Ik word om eerlijk te zijn een beetje moe van alle standaard boterhamsmeersels en een variant op de gebruikelijke stroop of Speculoos is dan ook zeker welkom. Oh, en je ziet goed terug dat je waarde hecht aan fotografie. Mooie foto’s! X Sjoukje
    http://www.lemontierres.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *