Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Super snelle raw food repen

rawfoodbar

Hallo allemaal!

Ik heb een enorm lekker en super simpel recept voor jullie! Raw vegan repen die glutenvrij, notenvrij en ook nog super lekker zijn! Je kunt eigenlijk vanalles gebruiken om deze repen te maken. Als je bepaalde ingrediënten minder lekker vind laat je ze eruit of vervang je ze door iets wat je wel lekker vind!

Raw food repen

Print
Serves: 8-10 repen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Ingredients

  • 45 gram gojibessen
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram gemalen kokos
  • 50 gram chiazaad
  • 35 gram sesamzaad
  • 300 gram ontpitte dadels
  • 30 gram moerbeien
  • 30 gram rozijnen
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • keukenmachine

Instructions

Als je dadels hebt die nog ontpit moeten worden doe je dat als eerst en zorgt dat er daarna nog 300 gram aan dadels overblijft. Gooi de dadels in de keukenmachine en mix todat ze in kleine stukjes zijn. Daarna is het heel simpel: Alles mag in de keukenmachine gedaan worden!

Mix het ongeveer 1 tot 2 minuten en dan is je mengsel klaar. Pak een vierkante ovenschaal of bakvorm en vet deze in met een beetje kokosolie. Leg er vervolgens bakpapier in en zorg dat deze groot genoeg is om dadelijk ook de bovenkant te bedekken. Druk het bakpapier goed aan en schep vervolgens het mengsel uit de keukenmachine. Druk goed stevig aan zodat het over gelijk is. Ik heb de hoekjes van het bakpapier ingeknipt zodat ik het makkelijk naar binnen kon vouwen.

Zorg dat de bovenkant bedekt is met bakpapier en leg er desnoods een bakje op dat het niet openvouwt. Zet het in de koelkast voor een uurtje of 2 zodat het kan uitharden. Na 2 uur haal je het uit de koelkast en kun je het zo aan het bakpapier uit de vorm trekken. Vervolgens snijd je er repen van en pak je ze in bakpapier terug in om ze langer te bewaren. Je kan ze buiten de koelkast bewaren maar ze gaan langer mee als je ze in de koelkast legt.

Deze zijn behalve voor jezelf ook heel lekker om te delen of om zelfgemaakt aan iemand cadeau te doen. Pak ze leuk in met bakpapier en versier het met verse of gedroogde bloemen om het er feestelijk uit te laten zien! Veel raw-bakplezier!

Delen:

Foto van Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *