Hallo allemaal!
Ik heb vandaag een receptje voor jullie om de perfecte gezonde olie-vrije frietjes te maken!
Ik ben een enorme aardappel fan en ik moet bekennen dat ik vorige week als avond eten bijna elke dag frietjes heb gegeten. Weliswaar met groenten erbij maar wel altijd frietjes. Nu denk je vast, elke dag frietjes? Wat ongezond! Nee hoor! Ik heb namelijk het perfecte recept om frietjes te maken zonder olie! : )
Ingredients
- Biologische aardappelen (zoveel je op denkt te kunnen)
- Kruiden zoals himalaya zout, kerrie poeder, peper en Italiaanse kruiden
Instructions
Was de aardappelen even een keer voordat je ze gaat snijden, haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze vast voor op 210 graden.
----------------------------------------------------------------------
1. Snijd de aardappelen verticaal in plakjes van gelijke grootte. (kijk voor een voorbeeld op de foto's)
2. Snijd de plakjes nog een keer verticaal in gelijke frietjes.
3. Pak een vel bakpapier en leg deze op de bakplaat, verdeel de frietjes over het bakpapier en zorg dat ze een beetje uit elkaar liggen. Pak je favoriete kruiden en bestrooi de frietjes hiermee. Stop ze in de oven voor 10 minuten en haal de bakplaat eruit en zet deze zolang op het fornuis.
4. Draai de frietjes om of hussel ze een keer flink om waarna je ze weer een klein beetje rangschikt. Het hoeft niet precies te zijn zolang ze maar enigszins verspreid liggen. Stop ze vervolgens terug in de oven voor 10-15 minuten en dan zijn je frietjes klaar!
Notes
Serveer ze met een lekkere zelfgemaakte Guacamole of biologische ketchup.