Eerlijke verhalen over mentale gezondheid, Neurodiversiteit & een online plek om gewoon jezelf te mogen zijn

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Crunchy bliss balls

crunchy bliss balls

Hallo allemaal!

Ik heb vandaag een lekkere raw-food snack voor jullie die je in een kwartiertje gemaakt hebt! Crunchy bliss balls die je oneindig kan combineren met verschillende smaken en die je zo lekker kunt maken als je zelf wilt!

sfeerfoto blissballs 4
sfeerfoto blissballs 2
sfeerfoto blissballs 3
sfeerfoto blissballs 1

Crunchy bliss balls

Print
Serves: 15-20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • -----------------------------------------
  • Basis:
  • -----------------------------------------
  • 80 gram abrikozen
  • 150 gram dadels
  • 40 gram vijgen
  • 40 gram zonnebloempitten
  • -----------------------------------------
  • Topping: (voorbeelden die ik heb gebruikt op de foto, kies wat jou lekker lijkt!)
  • -----------------------------------------
  • Goji bessen
  • moerbeien
  • Cashew noten
  • Geraspte kokosnoot
  • Sesamzaadjes

Instructions

1. Doe alle ingrediënten voor de basis balletjes in de keukenmachine/blender en mix deze totdat ze grof gehakt of juist fijn gemalen zijn. Ik raad de keukenmachine aan om te gebruiken want de blender maalt het te snel heel erg fijn en het is een ellende om het eruit te krijgen in zo'n diepe kom als de blender. Zet het mengsel eventjes in de koelkast en zet een paar bakjes klaar met daarin verschillende toppings waar we de balletje doorheen gaan rollen.

2. Maak je handen een héél klein beetje nat voordat je de balletjes rolt van het mengsel zodat het niet aan je handen blijft plakken. Als je toppings zoals cashewnoten, goji bessen of moerbeien gebruikt kun je het in kleinere stukjes hakken zodat het makkelijker op de balletjes blijft plakken. En dan kun je de balletjes door je topping heen rollen totdat ze helemaal bedekt zijn. Doe ze even een uurtje in de koelkast en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden!

Je kunt ze zowel buiten als in de koelkast bewaren, als je ze in de koelkast bewaard blijven ze wel iets steviger en ik vind het persoonlijk lekkerder als ze een beetje koud zijn!

Veel plezier!

Delen:

Foto van Over mij

Over mij

Welkom op mijn blog! Mijn naam is Celine Theunissen en hier schrijf ik over onderwerpen als mentale gezondheid, neurodiversiteit, duurzaamheid, plantaardig eten en groener leven.

Momenteel lees ik

3 reacties

  1. They are just beautiful!!! I have not used apricots in mine yet so I look forward to trying this. My children really luv apricots.
    Peace & Raw Health,
    Elizabeth Marie
    On IG I’m @lowfatrawvegan
    So glad you liked some of my photos so I could find you and your beautiful blog and IG account!!!!!! Hope you can look at my blog as well.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *