Hallo allemaal!
Vandaag heb ik een heerlijk vegan en super makkelijk recept voor jullie om te maken als lekker warm ontbijtje. Als het herfst is heb je automatisch meer behoefte naar warmere gerechten en drankjes en wat is nou lekkerder dan opstaan en genieten van een heerlijke warme ontbijt muffin. Je kunt deze ’s ochtends vers maken maar ook een dag van te voren, en de volgende ochtend eventjes opwarmen in de oven. Dat laatste is natuurlijk altijd sneller als je langer in je bed wilt blijven liggen voordat je naar je werk moet. Dit gerecht heb je met 5 simpele ingrediënten gemaakt en alles is te verkrijgen in de supermarkt.
Hoe maak je het? Voor dit gerecht heb je een blender of keukenmachine nodig. 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en pak een muffinblik waar 8 muffins in passen. Vet ze een beetje in met kokosolie of een andere plantaardige olie. 2. Als je biologische appels gebruikt hoef je deze niet te schillen en alleen een beetje af te spoelen met water. Vervolgens snijd je hier kleine stukjes van en doe je deze in een kommetje. Voeg hier 1 eetlepel citroen sap aan toe zodat de appels niet bruin kleuren. Pak de blender en voeg hier 75 gram dadels en 100 ml amandelmelk aan toe en mix dit goed door. Giet dit nu over de appels en meng dit goed door zodat de saus overal zit. 3. Weeg 200 gram havermout meel af en doe dit in een grote beslagkom. Zorg dat je de dadels afweegt nadat je ze ontpit hebt zodat je die niet meetelt in het gewicht. Voeg 100 gram dadels en 275 ml amandelmelk toe in de blender (of keukenmachine) en blend deze tot een egaal sausje. Vervolgens voeg je dit toe aan je havermout meel en meng je het geheel goed door. 4. Verdeel het beslag over de 8 muffinvormpjes zodat ze ongeveer net iets meer dan de helft gevuld zijn. (2 eetlepels) Daarna pak je het appelmengsel en ook hier kun je twee eetlepels per muffin rekenen. Druk het een beetje aan en zet ze dan in het midden van de oven. Bak ze vervolgens 30 minuten. Als ze klaar zijn laat je ze buiten de oven nog even 10 minuten afkoelen voordat je ze uit het vormpje haalt. Je kunt ze gelijk opeten als je zou willen, maar je kan het ook bewaren tot de volgende dag om het dan eventjes in de oven op te warmen. Overigens zijn ze koud ook heel lekker! Je kunt ze buiten en in de koelkast bewaren, dat laatste is slimmer als je ze langer dan een paar dagen wilt bewaren. Je kunt er naderhand eventueel wat kaneel en rozijntjes over heen doen om ze nóg lekkerder te maken! Enjoy!
Vegan ontbijt muffins met appel
Print
Ingredients
Instructions
3 reacties
Klinkt super lekker!!! Ik ben het aan het maken in een 20cm taartvorm:-) er staat alleen een klein foutje in het recept voor het beslag er staat 75 ml amandelmelk ipv 275 ml.
Bedankt voor je recept!!
Gr leybra
Ooh leuk ik ben benieuwd hoe hij word in taart vorm! Laat je het me weten als hij gelukt is? : )
Bedankt voor het doorgeven, ik heb het gelijk aangepast, goed gezien! ; )
Klinkt heerlijk!