Hallo allemaal!
Ik heb vandaag weer een lekker recept om te maken nu het wat kouder word buiten en we allemaal snakken naar een lekkere kop soep ’s avonds. Deze soep is in een halfuurtje gemaakt en is goed voor 2 liter heerlijke tomatensoep!
Rijk gevulde tomatensoep
PrintIngredients
- -----------------------------------------------------
- Soep:
- -----------------------------------------------------
- 2 grote uien of drie kleintjes
- 2 grote paprika's (mogen ook puntpaprika's zijn)
- 5-6 tomaten
- 1 courgette
- 1 prei
- 60 gram spinazie
- 4 eetlepels ketjap
- halve liter water
- -----------------------------------------------------
- Vegan Spinazie room: (optioneel)
- -----------------------------------------------------
- 140 gram cashew noten
- 25 gram spinazie
- 200 ml water
- -----------------------------------------------------
- Je kunt de spinazie ook weglaten en dan heb je een basis "room".
Instructions
1. Snijd alle groente in grove stukken behalve de uien, prei en 1 paprika, die snijd je in fijnere stukken.
2. Bak de courgette, tomaten en 1 paprika totdat dit een beetje zacht is en voeg dan de spinazie toe. Laat dit een minuutje of 2 doorbakken en voeg dit dan toe aan de blender samen met een halve liter water.
3. Blend het geheel net zo grof als dat jij de soep wilt hebben en giet dit terug in de pan.
4. Bak vervolgens de andere paprika, prei en ui in een ander pannetje en voeg deze daarna toe aan de soep.
5. Maak op smaak met de ketjap en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
6. Voor de room maak je de blender even schoon en voeg je alle ingrediënten daarvoor toe, even blenden totdat het een romig geheel is en dan kun je dit in een apart bakje doen om er vervolgens net als "gewone" room wat doorheen te doen als je het serveert.
Nou, is dat makkelijk of is dat makkelijk?
Veel plezier en eetsmakelijk!
2 reacties
Hij is bij mij alleen niet zo tomaterig eerder oranje :)
Ga ik vanavond doen! Heeeel makkelijk ;)